Ünlü markalar reklam ve ürün çekimlerine ayırdıkları geniş bütçelerle biliniyorlar. Dünyada bilinen Türk markaları da aynı şekilde ürünlerinin tanıtımında kesenin ağzını açıyorlar. Tanıtımlara başlamadan önce ünlü bir isimle anlaşarak reklam yüzü olmalarını sağlıyorlar. Sonrasında ise stüdyo çekimleri ile ürünlerini tanıtıyorlar. Ünlü markaların stüdyo ürün çekim sırları, sektörlerine göre değişebiliyor. Ipsos Celebrity Trust Index’e göre hatırladığımız reklamların %72’sinde en çok ünlü isimler yer alıyor.

Reklamlar Kuzey Amerika’nın %13’ünde, Güney Amerika’nın %17’sinde, Avrupa’nın %16’sında ve Asya Pasifik’in %30’unda ünlüleri içeriyor. Avrupa’da ünlü reklamlarının en önemli olduğu ülke Türkiye’dir. Türkiye’de reklamların yüzde 45’inde ünlüler yer alıyor.
Türklerin ünlülere olan güveninden kaynaklanan bu durum markalar tarafından iyi bir pazarlama stratejisi olarak kullanılıyor. TV ve film yıldızları öncelikle stüdyo kayıtları için kullanılır.

Mesela Mavi Jeans’in reklamlarında ve çekimlerinde ilk kez ünlü Cem Yılmaz göründü. Mavi Jean daha sonra Deniz Akkaya, Kenan Doğulu, Mehmet Günsür, Nejat İşler, Nurgül Yeşilçay, Kıvanç Tatlıtuğ gibi ünlü isimlerle de işbirliği yaptı. Halen Serenai Sarkaya ve Burshin ile çalışmaktadır. Ünlülerin fotoğrafları marka kataloglarını, web sitelerini ve reklam panolarını süslüyor. Peki bir markanın sevilmesi ve tanınması için tek bir ünlü yeterli mi? Müşterileri ürününüzü satın almaya ikna edecek çekimler yapmak için çeşitli fotoğraf teknikleri gerekir. İlgimizi çeken ünlü markaların stüdyo fotoğrafçılığının sırları şöyle:

 

  • Son teknoloji ekipmanlar

Stüdyo ürün çekimi için son teknoloji ekipmanlar olmazsa zaten olmaz dediğinizi duyar gibiyiz. Ancak ünlü markaların stüdyo çekim sırları arasında böyle bir maddeye neden yer verdiğimizi açıklayalım önce. Markaların yüksek bütçelerinden bahsetmiştik. Bu bütçelerin harcandığı en önemli yerlerden biri de tanıtım kampanyaları. Dolayısıyla stüdyo çekimleri sırasında hiçbir masraftan kaçınmamaları normal. Türkiye’de bile satılmayan kameraları, doğal ışığa en yakın flaşları ve ünlü markaların stüdyolarında çekilen yüksek kaliteli arka planları burada görebilirsiniz.

  • Perde arkasında çalışan nitelikli bir ekip

Büyük markalar için stüdyo fotoğrafçılığının sırlarından biri de geniş ekiptir. En az iki fotoğrafçı, iki kamera operatörü, bir ışık teknisyeni, bir set tasarımcısı, bir kostüm tasarımcısı, bir makyöz ve bir danışman. Stüdyo kaydı ekip çalışmasıyla mümkün olur. Bu harika fotoğraflar yaratır.

  • Donanımlı stüdyo

Ünlü markaların stüdyo çekimlerinde aradığınız her şeyi bulabileceğiniz donanımlı bir stüdyo kullanılır. Bozulan makinenin ya da patlayan ışığın telafisi vardır. Dolayısıyla çalışma süreci akıcı bir işleyiştedir. Ürün çekimi her ne olursa olsun ürüne uygun ortam hazırlanır.

  • Profesyonel fotoğrafçı

Ünlü markalar genellikle ünlü bir fotoğrafçı ile çalışırlar. ZARA, Mavi Jean, Mango ve diğer ünlü markaların fotoğrafçılarını her zaman görebilirsiniz. Bu nedenle alınan fotoğrafların standardı her zaman yüksektir ve fark fark edilmez. Profesyonel bir fotoğrafçı, bir stüdyoda yüksek kaliteli ürün fotoğrafları çekecektir. Ünlü markalar için stüdyo ürün fotoğrafçılığının sırlarından biri de budur.

  • Doğal fotoğrafçılık teknikleri

Markalar, ürünlerini stüdyoda fotoğraflarken genellikle doğallığa odaklanır. Manken veya modelleri yayınlayan fotoğrafçılar, onların gerçek gülümsemelerini ve figürlerini yakalamaya çalışırlar. Aksesuarların fotoğraflarını çekerken ürünü net görmenizi sağlayacak açılarda çekiyoruz.

  • Elbette ünlü bir isim

Türkiye’de ve dünyada ünlü markaların ünlü sanatçıları kullandığından bahsetmiştik. Stüdyoda bir ürünün fotoğrafını çekerken reklamın yüzünü görebilmek marka tanıtımına büyük etki etmektedir. Hayran kitlesine ve rol modellerine sahip ünlü isimler de ürününüzü satmanızı kolaylaştırır.

  • İyi makyaj sanatçısı

Stüdyo çekimlerinde ışığın etkilerini azaltmak için iyi bir makyaj sanatçısı da kullanılır. Makyaj, modelin yüzünü flaştan etkilenmeden etkileyici bir şekilde yansıtacak şekilde yapılıyor. Ünlü markaların sırlarından biri olan makyaj sanatçısı unsurunu göz ardı etmeyin.

  • Pozitif kalabalık psikolojisi

Ünlü bir markanın stüdyo çekimi sonrasında yayınlanan kamera arkası görüntülerini görmüşsünüzdür. Fotoğrafı çektiğiniz ortamın ne kadar keyifli olduğunu fark ederseniz, bunun fotoğrafı etkileyen bir faktör olduğunu düşünebilirsiniz. Olumlu ve arkadaş canlısı bir ekiple modeller kendilerini rahat hisseder ve doğal pozlar verebilir.

  • Çalışmaya erken başlayın

Büyük markaların stüdyodaki ürün çekimleri için çalışmalara erken başlamasıyla biliniyor. Çekimlerinize günün en yoğun ve hareketli saatlerinde başlayarak oluşabilecek rahatsızlıklara karşı önlem almış olursunuz.

  • Yüksek kaliteli editör ekibi

Bir stüdyoda ürün fotoğrafçılığı sadece iyi ekipman ve modellere sahip olmaktan ibaret değildir. Birinci sınıf bir editör ekibi fotoğraflarınızı düzenleyecek ve son halini hazırlayacaktır. Editör ekibimiz, ürün fotoğraflarının yayınlanacağı ortama göre formatlanması için ürün fotoğrafçılarımızla birlikte çalışır.

  • Baskı kalitesi ve pazarlama

Markanın bir diğer sırrı da baskı kalitesidir. Şirketin sloganı, her türlü iletim ortamını kullanarak ve her koşulda bozulmayan görüntüler ve yüksek kaliteli kataloglar sunmaktır. Ayrıca, fotoğraflarınızı çevrimiçi ve çevrimdışı olarak hangi reklam araçlarıyla yayınlayacağınızı belirlemek için iyi bir strateji uygulamak üzere harika bir pazarlama ekibiyle birlikte çalışıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir