Küresel salgının etkileri nedeniyle ülkemizde ve tüm dünyada kısmi sosyal izolasyon devam ediyor ve bunun sonucunda internete erişim her geçen gün artıyor. Bu, birçok işletmenin yılın bu zamanı için özel olarak tasarlanmış etkili sosyal medya stratejilerini benimsemesine yol açtı.
Birçok girişimcinin çeşitli nedenlerle dijital pazarlama planlarını askıya alma eğiliminde olduğunu biliyoruz. Ancak işletmelerin, artan dijital trafik ve yeni tüketici ihtiyaçları nedeniyle değişen ortama yanıt verebilmek için artık her zamankinden daha fazla meşgul ve çevik kalması gerekiyor.

 

Belirsizlik zamanlarında sosyal medya stratejisi neden önemlidir?

Böyle zamanlar işletmelerden çok şey talep eder ve dijital pazarlamayı kendi avantajınıza nasıl kullanacağınızı bilmek kritik öneme sahiptir. Konuyu açıklığa kavuşturmak için bazı noktaları bir araya getirdik.

Facebook’un yakın zamanda yaptığı bir araştırmaya göre Mart ayında tüm uygulamaların kullanımı %70 arttı. İnsanlar evdeyken eğlenmek, başkalarıyla bağlantı kurmak ve bilgi sahibi olmak için sosyal medyaya yöneliyor. Bu süre zarfında birçok şirket dijital pazarlama bütçelerini elden geçirdi ve markalarını oluşturmaya ve müşterilerini elde tutmaya devam etmek için sosyal medya ve e-posta pazarlamasına odaklandı. İnsanlar, günümüzde kullanıcı sayısı günden güne artan ve daha fazla keşfedilen TikTok uygulamasını daha çok kullanır hale gelmiştir. Bunlar, markanızın ideal müşterinizin alışkanlıklarına odaklanmış daha etkili bir sosyal medya stratejisini keşfetmesi ve böylece yeni ve mevcut müşterilerle ilişkiler kurması için belirleyici veriler olarak karşımıza çıkıyor.

Bu dönemde şirketiniz için en uygun kanallar ve sosyal ağlar nelerdir?

Global bir kriz ve salgın sırasında markaların karşılaştığı temel zorluklardan biri, dijital pazarlama stratejilerinin ne zaman ve nasıl ayarlanacağını bilmektir. Bu yüzden bu belirsiz döneminde, dinleyicilerinizi dinlemek her zamankinden daha önemli hale gelecektir. Burada sosyal dinleme harika bir başlangıç olarak karşımıza çıkıyor.Markanız hakkındaki tartışmalara ve daha derin bir kavrayış ele alınmaktadır. Konuşmanın nabzını tutup bu yaklaşımları uygulamak, sosyal medya stratejiniz markanızı konuşmaya özenli, organik ve değerli bir katılımcı olarak konumlandırabilir.

Sosyal medya stratejinizi ayarlamak için şimdi 5 ipucu

Bu dinamik anın ortasında iyi sonuçlar almak için çaba, sabır ve senaryoya çok dikkat etmek gerekir. Aşağıdaki sorulara bakarak nasıl etkili sosyal medya stratejisini oluşturmayı düşünebiliriz gelin beraber bakalım.

1-) Operasyonlarınızın nasıl çalıştığını iletin

  • Çalışanlarınızı ve tüketicilerinizi güvende ve iyi hizmet verebilmek için attığınız adımlar hakkındaki şirket bilgilerinizi güncelleyin.
  • Çalışma saatlerindeki değişiklikleri yapın.
  • Yeni servis kanalları edinin.
  • Diğerlerinin yanı sıra ürünleriniz ve hizmetleriniz için dağıtım biçimleri oluşturun.

Facebook`un şirketinizin bu değişikliklerden herhangi birini sayfanızın üstüne sabitlemesine izin verdiğini unutmayın ve sosyal medya stratejiniz için çok önemli bir adımdır.

2-) Potansiyel müşterilere değer sağlamaya çalışın
Bugün yollar ve çözümler sunmak için alakalı ve düşünceli içerik sağlayın. SSS’yi başlangıç ​​noktası olarak kullanın ve şirket blogunuzda uzmanlık alanınızla ilgili bilgiler sağlayan makaleleri vurgulayın. Sosyal medya stratejinizin bir önlemi olarak, canlı veya video tartışmalara, derslere ve web seminerlerine alan yaratmak için her platformda mevcut kaynakları kullanmayı düşünün.

3-) Sosyal kanıtı keşfedin
Ofislerin kapalı olması ve üretim hatlarının yeni bir hızda çalışması nedeniyle yeni içerik planlarının uygulanması zor olabilir. Bunu değiştirmenin önemli bir yolu, bu dönemde aldığınız sosyal kanıtları yeni içerik teklifleri oluşturmak için kullanmaktır. Müşterilerden övgü vakalar, blog makaleleri, videolar ve markanızla kullanıcıların ilgisini çekmeye, şirketinizle etkileşimde bulunmaya ve göndermek veya yeniden yayınlamak için daha fazla içerik üretmek zorunda kalmayı hedefleyeceksiniz ve etkili sosyal medya stratejisi için sağlıklı veriler almanıza neden olacaktır.

4-) Daha fazla video hazırlayın
Halkımız şu ana kadar videolara hiç bu kadar aşina olmamıştı. Pandeminin etkisiyle iş toplantıları ve arkadaşlar arasında konferans çağrıları, uzaktan sınıflar ve hatta tıbbi randevular, ulusal ve uluslararası müzik sanatçılarının yaşamları yeni dünya düzeninde oldukça değişti ve değişmeye de devam ediyor. Sosyal medya stratejinize dayalı olarak dağıtılan videolar aracılığıyla kitlenize değer ve ilişki getirmenize yardımcı olabilecek kişileri hedeflemek en doğru seçenek olacaktır.

5-) İki yönlü bir konuşma oluşturun
Önceki konuda bahsettiğimiz gibi, sosyal dinleme bu noktada önemli olabilir ve diyalog kanallarının açılması bu süreci kolaylaştıracaktır. İki yönlü iletişim kurun. Basit sorular yayınlayabilir ve anketler ve testler gibi Instagram Story özelliklerini kullanabilirsiniz. Katılımı artırmak için hızlı ve zamanında müdahale etmeye hazır olun. Son olarak; bu süre zarfında sosyal medya stratejisi seçeneklerinizi değerlendirin. Bağlantıda kalmak, yeni şeyler denemek ve bağlı kalmak, şimdi ve gelecekte daha fazla katılım ve katılım için hazırlanmanıza yardımcı olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir